محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴

کارشناسان اقتصادی معتقدند راهبرد اقتصادی کشور باید مردمی، رقابتی و آزاد بوده و تمامی مولفه‌های آن پذیرفته شده باشد زیرا نمی‌توان بخشی از اقتصاد را دولتی و بخشی را آزاد اداره کرد.

حال یکی از مولفه‌های اقتصاد رقابتی، حذف قیمت‌گذاری دستوری است اما باید دید این مساله در کشور به‌خصوص در قبال صنعت خودرو چه زمانی اجرایی می‌شود. در این رابطه، محسن زنگنه، نایب‌رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ به بیان نظرات خود پرداخته است.

آیا موافق عرضه خودرو در بورس کالا هستید؟

بله، موافق عرضه خودرو در بورس کالا هستم، زیرا بورس می‌تواند بهترین محل برای کشف قیمت خودرو باشد. بورس‌های جهان نهادهای تنظیم‌گری دارند و کالاها و محصولات در فضایی کاملا شفاف کشف قیمت‌ و عرضه می‌شوند، به‌عنوان‌مثال این‌گونه نیست که یک میلیون تقاضا برای خودرو وجود داشته باشد اما فقط ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو عرضه شود. در صورتی که تقاضا با میزان عرضه هم‌خوانی نداشته باشد قیمت خودرو خودبه‌خود بالا می‌رود و بر بازار تاثیر منفی می‌گذارد و آن را ملتهب خواهد کرد.

زیرساخت‌های موجود برای عرضه خودرو در بورس کالا چه مواردی هستند؟

ابزارهای تنظیم‌گر مربوط به عرضه خودرو مثل سازوکار قیمت‌گذاری، روش عرضه و دیگر استانداردهای لازم در بورس کالا باید فراهم شوند تا بتوان از این مساله به نتیجه رسید. ذکر این نکته ضروری است که قیمت‌گذاری دستوری مغایر با اصول اقتصادی است.

حذف قیمت‌گذاری دستوری در صنعت خودرو را درحال‌حاضر چگونه ارزیابی می‌کنید؟

متاسفانه در صنعت خودرو شاهد قیمت‌گذاری دستوری هستیم که برای حذف آن باید بازار خودرو از انحصار خارج شود و تا زمانی که بازار در انحصار باشد، حذف قیمت‌گذاری جوابگو نیست و شاهد تناقض در این حوزه خواهیم بود. این درحالی است که براساس فرمول‌های اقتصادی، زمانی که یک شرکت انحصار کامل را به دست دارد، تعیین‌کننده قیمت است و بدون توجه به تقاضا و با اطمینان به اینک مردم چاره‌ای جز خرید آن کالا را ندارند، بدون تبلیغات و ارتقای کیفیت یا ارائه بسته‌های مشتری‌پسند، اقدام به قیمت‌گذاری دستوری می‌کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 7 =